עיצוב בתים פרטיים הוא אתגר גדול בפני עצמו, אם נערוך סקירה נגלה כי רוב הבתים הפרטיים בישראל מתוכננים כבתים בעלי שתי קומות. בדירות כאלה יש הבדל מהותי בין האזור הפרטי של הבית לבין האזור הציבורי של הבית. כשמדובר בבית פרטי עם קומה אחת האתגר גדל משמעותית. המטרה היא בית עם מפלס אחד אשר מספק את כל הצרכים הנדרשים לדיירים ויצירת הפרדה אלגנטית בין האזורים בבית למרות שנמצאים באותו המפלס.
עיצוב מבנה מגורים עם מפלס אחד יכול להתאים למי שבונה את ביתו על שטח יחסית גדול ומרווח המאפשר בית עם גינה. בניית בית פרטי מחייבת שילוב של גורמים– תכנון, ביצוע, הוצאת אישורים, מדידות וכו'. התכנון צריך להיות מבוסס על העדפות הלקוח ולמסגרת התקציב שלו.
העבודה היא גם כל להבין מה החסרונות ומה היתרונות של אותו החלל. היתרונות יכולים להיות הנופים שנמצאים בסביבת המקום, אור טבעי שנכנס פנימה וכו'. החסרונות יכולים לבוא לידי ביטוי במיקום הדירה, כניסת חום/קור וכו'. לכן, חשוב לשים לב למאפיינים אלה כבר בשלב הראשוני של התכנון ולשרטט את התוכנית בהתאם לאילוצים על מנת למנוע עיכובים בהמשך התהליך.
דגשים בתכנון בית פרטי עם קומה אחת
שמדובר בחלל אחד, יש להקפיד על נוחות ותנועה זורמת במרחב הבית המשלבת את כל החללים. כמו כן, חשוב ליצור הפרדה טבעית בין המרחבים הציבורי למרחב הפרטי.
השלב הראשון בתכנון הבית, לא משנה אם מדובר בפרויקט פשוט או בעיצוב דירות יוקרה הוא להבין מי דיירי הבית, כמה אנשים חיים בבית? טווח גילאים? האם המשפחה עתידה להתרחב? חשוב לקחת בחשבון את המשתנים בתקופת החיים הקרובה בבית
בשלב השני, יש לעשות סקירה של התנהלות הדיירים בתוך הבית. היכן הם מבלים לאורך זמן? את אופן התנועה בבית, איפה הילדים הכי אוהבים לשחק? האם אתם אוהבים יותר להתארח או לארח? כך תוכלו להבין מה הייתם רוצים לקחת איתכם לתכנון הבית החדש .
מתוך חשיבה קדימה, במקרים רבים כדאי לתכנן בית מפלס אחד עם תוכניות עתידיות לבניית עוד קומות. הקומה הנוספת יכולה להתבסס על בניה קלה או תקרה גבוה שניתן לבנות מתחתיה קומת גלריה.
הסלון הוא החלל המרכזי של הבית, שם אוכלים, צוחקים ויוצרים זיכרונות משותפים, אם המשפחה מאופיינת בשיחות המשפחתיות מידי יום צריך לחשוב על מיקום נעים ועל כסאות נוחים וכמובן לתכנן אותו כשטח המרכזי של הבית שיש אליו הרבה גישות . בגלל שמדובר על קומה אחת חשוב לשים דגש על אוורור שנכנס לבית ולכל החדרים בתוכו באופן שכל חלל יקבל כמה שיותר זרימת אוויר ואור.
זכרו שהזול הוא היקר, אל תעשו שימוש בחומרים זולים, אל תחסכו בשום אלמנט שאמור להיות חלק מהתשתיות והאינסטלציה של הבית .
הורגלנו להתייחס לבתים שלנו בדרך הבנאלית והמוכרת ע"פ המוסכמות החברתיות. נסו לפתוח את הראש לדברים אחרים, לגבולות חדשים. זה יעזור לכם לחשוב על איזה מין אנשים אתם? איזה שינוי אתם רוצים בחייכם? וכו'.
הבדל בתכנון בין דירת 120 מטר ו-180 מטר
תכנון בית פרטי בשטח 120 מ"ר בדרך כלל יכלול חלל מרכזי: מטבח, סלון, פינת אוכל שלושה חדרי שינה כולל ממ"ד, חדר רחצה וחדר הורים גדול ומפנק. חשוב לנצל את חלוקת השטח בצורה אופטימלית כך שכל חדר בבית יקבל את מלוא השטח. כמובן שכל זה משתנה בהתאם לצרכים הפונקציונליים של הדיירים בבית.
לעומת זאת, תכנון בית פרטי בשטח 180 מ"ר יכול לכלול יותר חללים ציבוריים כמו פינת משפחה, הפרדה בין סלון לאירוח וסלון לדיירי הבית, החלוקה בין החללים הרבה יותר נרחבת והתכנון יכול להיות עשיר יותר מבחינת חלוקת וגודל החלל.
דוגמאות לתכנון בית פרטי עם קומה אחת
התמונות להמחשה בלבד
אנו, משרד מוזס רישוי ותכנון אדריכלי מתמחה כבר שנים בתכנון בתים פרטיים קומה אחת. יחד אתכם נעבור תהליך ליווי צמוד שיביא לתוצאה הרצויה והאופטימלית עבורכם.
פנו אלינו עוד היום לקבלת פרטים ויעוץ אישי.